Trenerke – Udobnost i praktičnost tokom celog dana

Trenerke

Trenerke su obavezna garderoba svakog sporta.

Vežbanje u teretani, trčanje, pilates, rekreativno igranje fudbala ili bilo koja druga fizička aktivnost pozitivno utiče na zdravlje. Pre svega, dovodi vašu figuru do savršenstva, dajući vam neverovatni priliv energije. Ujedno, jača oragnizam tako da smanjuje rizik od pojave mnogih bolesti, uključujući i dijabetes, bolesti srca i krvnih sudova, kancer.

Bavljenje sportom dovodi i do očuvanja mentalnog zdravlja. Tokom vežbanja oslobađa se seratonin te se telo oslobađa stresa, a dolazi osećaj sreće. Samim tim povećava se koncentracija i reguliše ritam sna.

Da biste u potpunosti uživali u izabranoj aktivnosti neophodna vam je ogovarajuća sportska garderoba. Jedan od glavnih komada jesu trenerke.

Kada su nastale trenerke?

Trenerke su stare više od jednog veka. Naime, prvi model se pojavio 20-ih godina zahvaljujući Émilu Camusetu, osnivaču Le Coq Sportif-a. U pitanju su bile jednostavne pletene sive pantalone od dresa namenjene sportistima. Ovakav dizajn omogućavao je lakše istezanje i udobnije zagrevanje za izlazak na teren. Već u narednoj deceniji postale su obavezni deo garderobe učesnika na Olimpijskim igrama.

Međutim, komercijalnu popularnost trenerke su doživele tek 70-ih godina. Dizajneri su počeli sve više da razmišljaju kako da „pletenu tkaninu koja se koristila za sportsku odeću“ uvrste u svakodnevnu garderobu. Vrlo brzo su došli na ideju na kreiraju pamučne modele sa logotipima univerziteta koje će ponuditi studentima.

Mlađe generacije su bile oduševljene ovom udobnom odećom, te su trenerke našle svoje mesto u casual stajlinzima. Dodatnu popularnost doživele su sa filmom „Roki“ i pojavom hip-hopa u Americi 80-ih, tako da možemo slobodno da kažemo da ne postoji osoba koja u svom plakaru nema bar jedan par trenerki.

Prednosti nošenja trenerki

Baš kao što pidžame noću regulišu telesnu temperaturu tako su i trenerke dizajnirane da poboljšavaju prozračnost. Visokokvalitetna tkanina omogućava koži da duše. Istovremeno, odlično upija vlagu, te kožu održava suvom. Takođe, imaju zaštitnu ulogu. Ne samo da sprečavaju iritacije i pojavu alergija, već čuvaju kožu od opekotina sunca i ujeda insekata. Što je značajno pri fizičkim aktivnostima na otvorenom.

Trenerke

Nošenje trenerki ne donosi pogodnosti samo prilikom bavljenja sportom. Lagana, dobro rastegljiva i prijatna koži, ova odeća pruža slobodu pokreta i neverovatni komfor u toku dana, te ne čudi što je mnogi rado nose i van svoje kuće.

Da su trenerke postale pravi modni trend potvrđuje i podatak da modele atraktivnog printa srećemo u kombinaciji sa elegantnim komadima.

Kako izabrati odgovarajuću trenerku?

Iako trenerke ne dolaze, kao donje rublje, celom dužinom u direktni kontakt sa kožom, materijal je prva stvar koju treba uzeti u obzir prilikom kupovine.

Bilo da se radi o muškoj ili ženskoj trenerci najbolji izbor jesu modeli od pamuka. Zdrav za kožu, a komforan telu, ovaj prirodni i prozračni materijal savršen je za često nošenje.

Trenerke

Kroj je druga važna karakteristika o kojoj treba da vodite računa. Slim modeli danas su veoma popularni,  jer ističu lepo građeno telo. Ipak, stručnjaci savetuju da izaberete klasične krojeve. Ne samo da ćete imati veću pokretljivost, već su ovi modeli lakši za kombinovanje, te ih možete poneti u svakoj situaciji.

Trenerke vrhunskog kvaliteta čekaju vam u bogatoj ponudi Mimura Shop-a. U ovoj online prodavnici možete pronaći i veliki izbor muškog i ženskog donjeg veša, pidžami, kao i bandematila i posteljina.

 

Related Posts