Brushalteri bez bretela

Brushalteri bez bretela

Brushalteri bez bretela su obavezni donji veš dama širom sveta.
Stil je ono što oslikava naš karakater i pokazuje talenat za modu. Zato ne čudi što se žene trude da u svakoj prilici budu besprekorno obučene. Osim izbora garderobe, velika pažnja se posvećuje i donjem vešu, jer upravo on ima moć da svaki stajling učini perfektnim.
Klasični brushalteri sa bretalama u većini slučajeva su pravo rešenje za odevnu kombinaciju. Međutim, ponekad izbor garderobe diktira drugačiji stil, tj. nošenje grudnjaka na kojima se ne vide bretele.
Brushalteri bez bretela dizajnirani su tako da pružaju podršku grudima, a pri tom ostaju sakriveni ispod odeće tako da ne narušavaju celokupni izgled.

Kada su nastali brushalteri bez bretela?

Iako su žene tokom istorije nosila donji veš 20. vek je obeležio dolazak brushaltera.
Sve je počelo davne 1914. godine kada je Mary Phelps Jacob došla na ideju da stvori zamenu za korset. S obzirom da je njen grudnjak oduševio pripadnice lepšeg pola, vrlo brzo je doživeo komercijalni uspeh.
Popularnost je podstakla druge kreatore da razvijaju svoje verzije ovog ženskog donjeg veša. Tako je 2 decenije kasnije lansiran model sa žicama, a 1964. godine Louise Poirier je damama podarila push-up brushalter, ispunivši san mnogih o bujnom dekolteu.
Brushalteri bez bretela
Ipak, pravu revoluciju u dizajnu doneo je Charles Langs stvorivši brushalter bez bretela, koji je olakšao nošenje haljina i majica sa spuštenim ramenima. Na osnovu njega ubrzo je razvio i samolepljivu verziju, popularno nazvanu “Poses”, namenjenu za garderobu golih leđa.

Prednosti nošenja brushaltera bez bretela

Brushalteri bez bretela imaju isti efekat kao i standardni modeli. Pre svega, obezbeđuju pravilnu podršku grudima čineći ih čvrstim. Ujedno, omogućavaju da se težina sa gornjeg dela tela ravnomernije rasporedi kako bi se izbeglo opterećenje kičme i vrata.
Međutim, ovi modeli grudnjaka imaju i dodatne prednosti. Dizajn bez bretela oslobađa ramena tereta. Samim tim obezbeđuje veći komfor pri nošenju, te ne čudi što mnoge žene biraju baš njih za svakodnevno nošenje, čak i kada garderoba to ne zahteva.
Ma koliko imale kvalitetan donji veš, trenje od bretele gotovo je nemoguće izbeći pri dugotrajnom nošenju. Kao posledica toga mogu se javiti osipi i alergije na koži. Srećom, tu su brushalteri bez bretela, koji su naročito preporučljivi za osobe sa osetljivom kožom.
S obzirom da dolaze u različitim vrsta, uključujući i žičane i push up modele, vrlo lako ćete pronaći onaj koji vama odgovara.

Zašto brushalter bez bretela spada?

Pojedine žene ne vole modele bez bretela jer im klize s tela. Razlog tome ne leži u dizajnu, već u neodgovarajućoj veličini brushaltera.
Imajte u vidu da jedina potpora kod njih jeste traka koja ide preko leđa. Ukoliko ste izabrale veći obim od potrebnog sigurno ćete doći u neprijatnu situaciju da vam grudnjak tokom nošenja ne stoji na mestu.
Kod većih korpi ovaj problem može nastati ako je traka previše tanka. Zato stručnjaci savetuju da devojke sa bujnim grudima obavezno biraju brushaltere bez bretela sa debljom trakom kako bi mogla da izdrži opterećenje.
Svakako, nemojte da zaboravite da materijal od kogu su izrađeni brushalteri gubi svoju elastičnost. Što znači da će vremenom početi da spadaju, pa ih morate zameniti novim.
Brushalteri bez bretela
Sve vrste brushaltera, uključujući i sportske i modele bez bretela, možete pronaći u bogatoj ponudi Mimura Shop-a.

Related Posts