Bademantili od polara

Bademantili od polara

Bademantili od polara su obavezni dodatak garderobi tokom hladnih dana.

Prema definiciji bademantili predstavljaju gornji odevni predmet koji se nosi nakon kupanja. Što ukazuje i njihovo ime. Naime, naziv potiče od nemačkih reči “baden” što znači kupati i “mantel”, tj. kabanica.

Međutim, bademantili su mnogo više od komada garderobe koji nosimo dok ne izaberemo odgovarajuću odevnu kombinaciju posle kupanja ili tuširanja. Danas, oni imaju mnogo širu namenu. Počev od malih jutarnjih rituala ispijanja kafe, preko uživanja uz omiljenu seriju ili knjigu u popodnevnim satima, pa do pripreme za spavanje – rado ih nosimo preko pidžame ili druge odeće.
Bademantili od polara

I dok su ranijih godina vladali klasični od frotira, prodaja bademantila sada obuhvata ne samo mnoštvo različitih modela, već i materijala od kojih su izrađeni.

Zašto su bademantili od polara pravi izbor za svakog otkriva vam Mimura Shop.

Šta je polar?

Polar je fina mekana sintetička tkanina napravljena od poliesterskih vlakana dobijenih od recikliranih plastičnih boca i reciklirane vune. Obezbeđuje toplotu, bez osećaja težine. Takođe, hidrofobna je tj. apsorbuje manje od 1 odsto vode. Zahvaljujući ovom karakteristikama idealna je za garderobu koja se nosi vani.
Bademantili od polara

Materijal je razvila kompanija Malden Mills Industries (sada Polartec LLC) 1979. godine. Ovaj proizvođač odeće za vojnike iz Masačusetsa došao je na ideju da stvori tkaninu koja će biti dovoljno topla kao vuna, ali jeftinija. Upravo zato izvršni direktor kompanije Aaron Feuerstein nije patentirao izum, dopustivši da se materijal proizvodi jeftino i široko od strane mnogih prodavaca. Na taj način je podstakao njegovu komercijalnu upotrebu.

Da je, zaista, reč o izuzetnoj tkanini govori i podatak da ju je 1981. godine magazin Time nazvao “jedan od najvećih izuma 20. veka”.

Koje su prednosti bademantila od polara?

Iako deluju masivno bademantili od polara su, zapravo, veoma lagani, te ih možete nositi tokom čitavog dana u kući. Naročito su pogodni u zimskim mesecima, jer pružaju neverovatnu toplinu. Istraživanja su pokazala da ovaj materijal odlikuje idealan odnos toplote i težine.

Obično ih ljudi nose preko garderobe, mada ih bez problema možete obući i na mokroj koži. S obzirom da je tkanina hidrofobna, bademantili ne upijaju puno vode, a period sušenja je daleko kraći u odnosu na modele napravljene od drugih materijala.

Polar se može pohvaliti mekoćom tako da vašoj koži pruža vrhunsku udobnost, bez opasnosti od iritacije, svraba i drugih problema. Zbog toga se često koristi za dečije verzije.

Baš kao što pamučni donji veš spada u najtrajniji, tako se su i bademantili od polara veoma izdržljivi čime je garantovana dugotrajna upotreba.

Kako se održavaju bademantili od polara?

Bademantili od polara nisu zahtevni za održavanje. Ipak, pre prvog pranja proverite etiketu na njima kako biste bili sigurni da ste izabrali pravi program pranja veš mašine.

Stručnjaci savetuju da pre nego što bademantil stavite na pranje okrenete ga naopačke. Ovim ćete produžiti njegov vek trajanja.
Bademantili od polara

Preporučljivo je da bademantil čuvate dalje od odevnih predmeta koji stvaraju dlačice, jer se one teško ukljanjaju sa pufnaste tkanine.

Ženski i muški bademantili od polara čekaju vas u bogatoj ponudi Mimura Shop-a.