Muški bademantili – Savršena mekoća i udobnost

Muški bademantili

Muški bademantili važan su deo kućne garderobe jačeg pola. U pitanju je komad odeće koji se najčešće oblači nakon kupanja, pa odatle i njegov naziv. Ime potiče od nemačkih reči “baden” što znači kupati i “mantel”, tj. kabanica.

I dok su se muške pidžame pojavile tek u 19. veku nošenje bademantila ima dugu tradiciju. Još su Stari Grci u 9. veku pre Nove ere koristili u kući lagani ogrtač, a Rimljani su njime označavali svoj društveni status.

Bademantili, kakve danas poznajemo, nastali su u 17. veku. Obično su nošeni preko odeće za spavanje u vreme doručka. Neretko i preko dnevne garderobe tokom boravka u svom domu.

S obzirom na višestruku ulogu u dnevnoj rutini Mimura Shop vam daje savete kako da izaberete odgovarajući bademantil za muškarce.

Muški bademantili prema nameni

Bademantili odavno nisu samo odeća nakon kupanja. Zahvaljujući raznovrsnim materijalima, izuzetnoj udobnosti i mekoći koju pružaju imaju mnogo veći značaj u svakodnevnim aktivnostima. Zbog toga je prvi korak pri izboru odluka za šta ćete koristiti svoj bademantil.

Muški bademantili

Da li ste bademantilu namenili jedino njegovu glavnu funkciju ili ste odlučili da ga iskoristite i na bazenu nakon plivanja? Želite da imate dodatni sloj toplote prilikom pripreme za posao u jutarnjim časovima ili dok odmarate posle napornog dana uz omiljenu seriju? Možda vam je potreban bademantil za putovanja, kao savršeni set uz odeću za spavanje?

Tek kada tačno precizirate namenu možete krenuti u potragu.

Koji je najbolji materijal za bademantile?

Muški bademantili su napravljeni od različitih materijala. Zavisno od namene, ali i navika, izaberite tkaninu vašeg modela.

U većini slučajeva ovaj komad garderobe se izrađuje od frotira. U pitanju je jaka tkanina sastavljena od isprepletanih petlji. Zahvaljujući izuzetnoj upijajućoj moći odlična su zamena za peškire nakon kupanja. Nažalost, veoma su teški, te nisu pogodni za višečasovno nošenje, bez obzira na komfor.

Turski pamuk je idealan za bademantile. To je vrsta pamuka koja raste u Egejskom regionu Turske. U poređenju sa običnim pamukom, ima duže i jače niti, te se brže suši, bolje upija, a i vremenom ne gubi mekoću.

Muški bademantili

Modele od sintetičkog materijala, kao što je mikrofiber, karakteriše neverovatna mekoća. Dovoljno lagani, a opet sa dobrim apsorpcionim svojstvima – idealni su celodnevno nošenje.

Velur se odlikuje velikom gustinom koja obezbeđuje toplotu. Muški bademantili od ovog materijala najbolji su izbor za hladne dane.

Koji stil želite da ima vaš bademantil?

Nakon što ste odabrali namenu i tkaninu, sledeći korak jeste da pronađete stil koji želite.

Muški bademantili se prema stilu dele u 3 grupe. Klasični, sa reverima, inspirisani su prvim modelima iz 19. veka. Tzv. kimono nastao je po uzoru na japansku tradicionalnu odeću. Prepoznaje se po ravnom kroju, širokim rukavima i laganim materijalima.

Bademantili sa kupaljačom su najrasprostranjeniji. Ne samo da daju vrhunsku toplinu i pokrivenost, već mogu da vam osuše kosu za kratko vreme.

Muške i ženske bademantile, kao i pidžame i kvalitetan donji veš, pronaći ćete u bogatoj ponudi Mimura Shop-a.

 

Related Posts