Muške pidžame – Sastavni deo garderobe jačeg pola

Muške pidžame

Muške pidžame čine važan deo garderobe jačeg pola.

Mnogim muškarcima je asocijacija na odeću za spavanje fioka ispunjena starim majicama i donjim vešom. Što potvrđuju i statistički podaci. Naime, istraživanja su pokazala da skoro 30 odsto odrasle populacije muškaraca spava upravo u ovoj garderobi. Dugoročno gledano to nikako nije preporučljivo.

Možda niste znali, ali za zdrav san nije dovoljna samo dobra rutina spavanja. Čak ni udoban krevat i fina posteljina ne mogu vam doneti kontinuitet u spavanju, jer važnu ulogu ima i ono što nosite u toku noći. Zbog toga stručnjaci savetuju da u svoju garderobu obavezno uvrstite kvalitetan model pidžame.

Muške pidžame

S obzirom da online prodaja pidžama obuhvata različite vrste Mimura Shop vam daje savete kako da izaberete onu koja vama najviše odgovara.

Najtraženije muške pidžame

Baš kao što ženske pidžame dolaze u različitim oblicima, tako se i muške verzije razlikuju po vrsti. Najrasprostranjenije su, definitivno, pamučne dvodelne pidžame. Sastoje se od klasičnog donjeg dela i gornjeg sa dugim rukavima koji podseća na duks. Ne samo da su veoma prijatne, već pružaju izuzetni komfor, te ne čudi što ih rado nose svi muškarci bez obzira na stil odevanja.

Za one koji žele da unesu dozu elegancije u svoju noćnu odeću pravi izbor su klasične pidžame. I one su dvodelnog oblika, ali je gornji deo sa kragnom i dugmadima poput ležernih košulja. Upravo je ovo najstariji dizajn muške pidžame koji se u 19. veku pojavio u Evropu iz Indije. Pravi bum doživele su 50-ih godina, da bi danas zadržale izvorni oblik, ali su poprimile moderni izgled bogat različitim bojama, pa i printovima tako da savršeno odgovaraju životnom stilu savremenog muškarca.

Iako su retke na tržištu, pidžame iz jednog dela su veoma zabavne. Posebno su popularne kod mlađih koji su dovoljno smeli da ponesu model inspirisan bebi odećom.

Muške pidžame

U toku toplih noći najbolje rešenje jesu kraće verzije. Ove muške pidžame su u vidu majice i šortsa. Mada je neretko donji deo dugačke forme, kao kod standardnih modela.

Kako izabrati mušku pidžamu?

Glavna dilema pri izboru pidžame jeste da li kupiti pamučnu ili svilenu. Svila ima moć hlađenja, te je odlična za vrele letnje mesece. Ujedno, donosi osećaj luksuza. Međutim, nemojte da zaboravite da je ovo delikatan materijal sa kojim morate biti oprezni pri pranju. Što nikako ne pogoduje jačem polu koji živi sam. Takođe, mnogima ne prija što pidžame od svile “klize” na krevetu, naročito ako je i posteljina od iste tkanine. Zato radije biraju pamučne modele.

Pamuk je materijal mekan na dodir tako da daje najbolji komfor pri spavanju. Istovremeno obezbeđuje koži da diše, te je prekomerno znojenje izbegnuto. Ipak, preporučljivo je da nabavite i flanelsku pidžamu koja će vas ugrejati u veoma hladnim noćima.

Muške pidžame

Pored materijala pri izboru muške pidžame treba da obratite pažnju na kroj donjeg dela. On mora biti dovoljno dug da prekriva članke, dok je u pojasu obavezna podesiva vezica ili lastiš.

Muške pidžame vrhunskog kvaliteta napravljene od najfinijih materijala u atraktivnom dizajnu možete pronaći u bogatoj ponudi Mimura Shop-a. Ovde vas čekaju i modeli za lepši pol, kao i muški i ženski donji veš.

 

 

Related Posts

Comments (1)

[…] tkaninama kojim je regulisana proizvodnja lako zapaljive odeće. Za razliku od ženske i muške pidžame, dečija je morala da bude hemijski tretirana kako bi bila otporna na […]

Comments are closed.