Pidžame za decu – Za slatke snove vaših mališana

Pidžame za decu

Pidžame za decu predstavljaju posebno dizajniranu odeću namenjenu za spavanje mališana uzrasta od 9 meseci do 14 godina.

Iako od davnina postoji dečija odeća za spavanje u 20. veku posvećena joj je posebna pažnja. Naime, 1953. godine donet je Zakon o zapaljivim tkaninama kojim je regulisana proizvodnja lako zapaljive odeće. Za razliku od ženske i muške pidžame, dečija je morala da bude hemijski tretirana kako bi bila otporna na plamen.

Međutim, 70-ih godina je otkriveno da su hemikalije kojima su pidžame za decu izlagane kancerogene, te je obustavljena njihova upotreba. Zbog toga danas proizvođači akcenat stavljaju na kvalitet materijala kojim će obezbediti dobro zdravlje mališana.

Da li su pidžame za decu obavezne?

Sigurni smo da se mnogi roditelji nakon dana provedenog na poslu i brojnih porodičnih obaveza osećaju iscrpljeno. Pomisao da izvučete pospano dete iz njegove dnevne garderobe i presvučete u pidžamu, zaista, može da zvuči kao nemoguća misija. Ipak, ovu ritinu ne treba preskakati, ma koliko vam bila naporna. Glavni razlog za to leži u činjenici da pidžama čuva zdravlje vaših mališana.

Pidžame za decu

Pidžame za decu su napravljene od materijala koji reguliše telesnu temperaturu. To znači da omogućava telu da diše, čime je izbegnuto prekomerno znojenje u toplim noćima, dok u hladnim mesecima obezbeđuje toplotu. Samim tim štiti vaše dete od prehlade koja može nastati zbog otkrivanja noću usled nemirnog sna, što je čest slučaj kod mališana.

Svima je poznato da se u toku noći telo puni energijom neophodnom za aktivnosti sledećeg dana, te je prijatna odeća za spavanje, pored kvalitetne posteljine, ključna za obezbeđivanje dobrog sna. Što je dodatni razlog da svog mališana ne pustite da ode u krevet u dnevnoj odeći koja nije predviđenja za spavanje.

Ne treba zaboraviti ni na obnavljanje kože. Dok spavamo koža odbacuje izumrli sloj ćelija. Ukoliko mališinu ne obučete pidžamu većina mrtve kože i bakterija završiće na njegovoj odeći, a ne na čaršavima čime je povećana opasnost od alergija, osipa i drugih kožnih problema.

Pidžame za decu

Baš kao što odrasli vole pripreme za odlazak u krevet, tako se i mališani raduju ovom ritualu. Uz kupanje, pranje zuba, pa i čitanje priče pred spavanje, oblačenje pidžame pomaže deci da steknu konkretnu rutinu.

Na šta obratiti pažnju prilikom izbora pidžame za decu?

Mnogi roditelji smatraju da su pidžame za decu najlakše za kupovinu. Sve dok su mališani zadovoljni printom ne morate brinuti, jer ovu odeću niko sem vas neće videti. Takvo mišljenje je potpuno pogrešno.

Online prodaja pidžama za decu nudi ne samo modele različitih stilova i boja, već i različitog dizajna i materijala, te prilikom kupovine morate obratiti pažnju na par karakteristika. Jedino na taj način bićete sigurni da pidžama ispunjava sve uslove za dobar, zdrav san vašeg deteta.

Izbor prave veličine prva je stvar o kojoj morate voditi računa. Prevelika pidžama će kliziti niz telo, te neće pružati toplotu, dok uzani, manji modeli ne obezbeđuju udobnost.

Pidžame za decuStručnjaci preporučuju da najmlađima kupujete odeću za spavanje isključivo od prirodnih tkanina, kao što je pamuk. On je dovoljno mekan da prija koži, a ujedno ima zaštitnu ulogu. Takođe, izbegavajte pidžame ukrašene vrpcama, dugmadima, mašnama i drugim detaljima. Bez obzira koliko su ti sićušni ukrasi simpatični, nisu bezbedni za decu tokom spavanja.

Veliki izbor dečijih pidžama vrhunskog kvaliteta možete pronaći u bogatoj ponudi Mimura Shop-a.

 

 

 

Related Posts