Čaršafi – Savršena udobnost i kvalitet

Čaršafi

Čaršafi su obavezni detalj svake spavaće sobe.

Sigurni smo da je svakom pri pomenu savršenog kreveta za spavanje prva asocijacija velikih dimenzija na koji ćete moći nesmetano da ležite u svakom položaju. Opis prati dušek zbog kog nećete želeti ujutru da napustite svoje carstvo snova.

Međutim, za savršeni san nije dovoljan samo udoban krevet. Da li ste znali da i posteljina, posebno čaršafi, igra važnu ulogu? Upravo ovaj komad tkanine pruža potpuni komfor, dok mnoštvo boja i printova čine dodatni dekor enterijeru.

S obzirom da čaršafi dolaze ne samo u različitim dimenzijama, već i napravljeni od različitih materijala, mnogi su u dilemi koji da izaberu.

Mimura Shop vam otkriva zašto su pamučni modeli najbolji za vaše zdravlje.

Mekoća o kojoj ste sanjali

Baš kao što vam je neophodan kvalitetan donji veš za dnevne aktivnosti, tako su vam potrebni i čaršafi napravljeni od kvalitetnog materijala za miran san. Ukoliko niste sigurni u ovu tvrdnju zapitajte se samo koliko ste puta proveli neprospavane noći okrećući se po krevetu.

 

ČaršafiIako će mnogi za to okriviti neudobni dušek, nije redak slučaj da je glavni krivac neadekvatna posteljina.

Grubi čaršafi, napravljene od sintetičkih vlakana, vrlo lako stvaraju čvrste neravnine koje mogu da dovedu do bola u leđima, ali i do ozbiljnih zdravstvenih tegoba. Nemojte da zaboravite da nedovoljno sna utiče na kardiovaskularni sistem i krvni pritisak. Zatim na rad endokrinih žlezda, povećavajući rizik od pojave dijabetesa.

Nakon neprospavane noć budimo se isrcpljeni, što se negativno odražava i na psihu. Razdražljivost, pad koncentracije i problemi sa pamćenjem, samo su neke od posledica.

Imajući ovo u vidu možemo slobodno da kažemo da pamučni čaršafi indirekto čuvaju vaše zdravlje.

Pamučni čaršafi prijaju koži

Pamuk je čist, prirodan materijal, te čaršafe napravljene od njega karakteriše izuzetna prozračnost. Ova odlika je značajna za ritam spavanja. Razlog leži u tome da pamučna tkanina ima sposobnost da apsorbuje toplotu i vlagu iz našeg tela regulišući svaku promenu temperature tela koja nastaje u toku noći. Što znači da sa pamučnim čaršafima više se nećemo buditi ozojeni, vrući i lepljive kose.

Zahvaljujući prirodnim sastojcima ovi čaršafi su idealni za svako godišnje doba. Pravo su osveženje u toku vrelih letnjih noći, dok u zimskim mesecima imaju svojstva toplotne izolacije.

Čaršafi

Prozračnost pamučne tkanine omogućava koži da “diše”. Samim tim je sprečena pojava svraba, iriticije i alergije koji su česti pratioci spavanja na poliesteru i drugim materijalima. Zato se pamučni čaršafi preporučuju osobama sa osetljivom kožom.

Posteljina od pamuka, takođe, nije skloni stenicama, grinjama i drugim česticama, čime je dodatno zaštićeno vaše zdravlje.

Pamučni čaršafi su trajni

Ulaganje u vrhunske pamučne čaršafe predstavlja trajnu investiciju, jer ovaj materijal se može pohvaliti visokom izdržljivošću. Čak i nakon više godina pranja na visokim temperaturama oni neće promeniti boju, kao ni druge karakteristike.

Veliki izbor čaršafa za bračne krevete različitih boja i dimenzija možete pronaći u bogatoj ponudi Mimura Shop-a. Ovde vas čekaju i muške i ženske pidžame, kompleti za trudnice, kao i muški i ženski donji veš.

 

 

Related Posts