Prodaja bademantila online

Prodaja bademantila online

Prodaja bademantila online pruža brojne povoljnosti.

Uživanje nakon kupanja, jutarnja priprema za posao ili pak dodatni osećaj toplote u prohladnim večerima dok ste sklupčani ispred TV mnogi ne mogu da zamisle bez bademantila.

Prodaja bademantila online

Ovaj komad garderobe namenjen je da se nosi u kućnim uslovima. Bez obzira da li ga oblačite preko casual krpica, pidžame ili na samoj koži pruža neverovatni komfor, te ne čudi što je mnogima omiljeni.

Kada je nastao bademantil?

Preteča bandemantila pojavila se u antičkoj Grčkoj u 9. veku pre Nove ere. U pitanju je lagani ogrtač jarkih boja sa ukrašenim porubima koji su simbolizovali prebivalište nosioca. Za razliku od današnjih bademantila nije imao rukave.

Iz Grčke ovaj ogrtač se preselio u stari Rim gde je nošen ispod togi u svečanim prilikama. Kao i celokupna odeća Rimljana toga doba tako je i on označavao društveni status, pri čemu su  bogati slojevi nosili duže modele od skupocenih tkanina sa raskošnim detaljima.

Iako je svojevrsna preteča postojala vekovima prema mišljenju mnogih istoričara Japan je zaslužan za nastanak bademantila. U 8. veku za vreme Hejan perioda pojavio se prvi kimono. Potpuno nova tehnika krojenja ravnih linija ostavila je po strani dotadašnju dvodelnu odeću.

Prodaja bademantila online

U 12. veku različite verzije kimonoa osvojile su Evropu, da bi 5 vekova kasnije na svet došli prvi “kućni ogrtači” koji su nošeni u jutarnjim časovima preko odeće za spavanje, pa i u toku dana preko dnevne garderobe.

Zašto bi svako trebao da ima makar jedan bademantil?

Prodaja bademantila online poslednjih godina postaje sve popularija. Razlog za to leži u činjenici da ovaj komad garderobe ima višestruku funkciju.

Prva i najvažnija jeste da održava toplotu tela nakon izlaska iz kade, štiteći nas od prehlade. Tkanine poput pamuka i frotira imaju odličnu moć upijanja, te bademantili mogu da služe kao zamena za peškir. Zbog ove svoje karakteristike srećemo ih i na bazenima i na plaži, posebno kod najmlađih članova porodice.

Prodaja bademantila online

Raznovrsnost tkanina i printova pretvorila ih je u atraktivni komad garderobe, te su vratili u prvi plan svoju nekadašnju ulogu, a to je – dodatak dnevnoj kućnoj odeći. Dok ženski bademantili često dolaze u kombinaciji sa spavaćicom, čineći savršeni komplet za spavanje.

Kako izabrati bademantil?

Prodaja bademantila online donosi mnoštvo najrazličitijih modela, pa izbor odgovarajućeg modela neretko stvara dilemu.

Pored veličine i boje, jedna od važnih karakteristika o kojoj trebate da vodite računa jeste materijal od kog je izrađen.

Pamučni frotir je tkanina sastavljena je od isprepletenih petlji, koje daju koži osećaj udobnosti. Dobro upija vodu, ali je veoma teška te su bandemantili od ove tkanine namenjeni isključivo nakon kupanja, dok za višečasovno nošenje nisu poželjni.

Prodaja bademantila online

Pamuči velur je laganiji materijal. Krasi ga mekoća pri dodiru i izuzetna gustina tako da je savršeni izbor ako želite da vas bademantil ugreje.

Mikrofiber je relativno nov, sintetički materijal, koji je obično napravljen od celuloze ili poliestra. Savremeno tkanje obezbeđuje prozračnost i lakoću, a ujedno i odličnu apsorpcionu moć, te ga možete nositi ne samo nakon kupanja, već čitavog dana.

Prodaja bademantila online obuhvata i svilene modele, koji se izdvajaju luksuznim sjajem. Ova prirodna tkanina nema upijajuću moć, ali omogućava koži da diše te je posebno pogodna u toplim letnjim danima.

Veliki izbor bademantila različitih vrsta možete pronaći u bogatoj ponudi Mimura Shop-a.

 

 

Related Posts

Comments (3)

[…] Veliki izbor donjeg veša vrhunskog kvaliteta možete pronaći u online prodaji Mimura Shop-a. Ovde vas čekaju i najbolje muške i ženske pidžame, kao i bademantili. […]

[…] zdravlje majki, jer sprečava nazebe koji su česti u prohladnim noćima. Dodatnu toplinu daju bademantili koji dolaze zajedno sa spavaćicama za […]

[…] izbor donjih majica, bokserica, kao i muških pidžama i bademantila možete pronaći u bogatoj ponudi Mimura […]

Comments are closed.