Da li donji veš ima rok trajanja?

Donji veš

Donji veš je komad garderobe kojem se najmanje posvećuje pažnja. Muškarci posebno o njemu ne vode računa, te svoj veš kupuju u prolazu i kada je onaj u plakaru zaista dotrajao. Za razliku od njih, pripadnice lepšeg pola rado odlaze u shopping, jer ženski donji veš donosi mnoštvo modela i materijala kojima je teško odoleti. Međutim, pri izboru često ne vode računa o udobnosti, pa ni o kvalitetu svog veša, već se vode atraktivnim dizajnom.

Ipak, oba pola prave istu grešku, a to je da koriste donji veš duže nego što bi trebalo.

Zašto treba obnavljati donji veš?

Donji veš je jedini komad odeće koji je uvek u direktom kontaktu sa vašom kožom, naročito intimnog dela. Što znači da dolazi u dodir sa mrtvim ćelijema kože i sa raznim bakterijama.

Iako se pranjem u veš mašini otklanjaju nečistoće pojedine bakterije, kao što su Ešerihija koli, zadržavaju se na tkanini i nakon izlaganja visokim temperaturama. Istraživanja pokazuju da čist donji veš može da sadrži i preko 10.000 bakterija na sebi. Tokom upotrebe, vremenom, one postaju uzročnici novih infekcija. Zbog toga stručnjaci savetuju da se donji veš menja na godinu dana, a onaj koji se koristi za trening i češće – na 6 meseci.

Donji veš

Bez obzira na vremenski period, postoje određeni faktori koje treba uzeti u obzir pri određivanju životnog veka donjeg veša.

Znaci da je vaš donji veš dotrajao

Bez obzira koliko vam je odevni predmet drag ili ste ga skupo platili, treba da ga bacite ako ima rupu na sebi. To važi i za vaše omiljene gaćice, čak i ako vam još uvek savršeno pristaju.

Pored rupe postoji i niz drugih znakova koji jasno ukazuju da je vreme da kupite novi donji veš. Jedan od najčešćih jeste izbledela boja, dok kod belih tkanina ona poprima žućkaste nijanse. Nije redak slučaj da se jave mrlje koje se ne mogu ukloniti. U pojedinim situacijama veš neprijatno miriše nakon pranja.

Donji veš je pun elastina čija moć slabi tokom upotrebe. Ne samo da time gubi prvobitnu formu, već i funkcionalnost. Samim tim ne stoji na telu kako je namenjen. Upravo je ocrtavanje ispod odeće najčešća posledica gubitka elestina u tkanini.

Nemojte da zaboravite da naša težina varira. U skladu sa njom birajte i svoj donji veš. Ma koliko vam se sviđaju gaćice koje su još uvek očuvane ukoliko su premale ili preširoke izbacite ih iz plakara. Nošenje veša koji ne odgovara vašoj građi je neudobno. Ujedno može da naruši čitav stajling.

Kada je vreme da kupite novi brushalter?

Gotovo da ne postoji žena koja jednom u životu nije doživela da joj bratela od brushaltera klizi sa ramena. Obično je u pitanju loše podešena dužina, mada je neretko i posledica gubitka elastina.

Drugi karakteristični znak jeste deformacija korpica koja se javlja usled nepravilnog održavanja ili nakon više pranja, dok je žica koja je provirala iz tkanine jasni signal da brushlater nije za upotrebu.

Donji veš

Baš kao gaćice, tako i gornji deo veša treba menjati pri promeni težine kako biste izbegle urezivanje materijala u kožu ili prevelike korpice.

Veliki izbor donjeg veša vrhunskog kvaliteta možete pronaći u online prodaji Mimura Shop-a. Ovde vas čekaju i najbolje muške i ženske pidžame, kao i bademantili.

 

 

 

Related Posts

Comments (2)

[…] haljinama, pantalonama, košuljama i drugim komadima garderobe, zapravo glavnu ulogu igra donji veš. Bez njega nijedna odevna kombinacija nije potpuna, jer jedino on ima moć da učini da gornji […]

[…] brushalteri predstavljaju donji veš specijalno dizajniran tako da pruža podršku grudima tokom vežbanja ili bilo koje fizičke […]

Comments are closed.