Muški donji veš – Mali vodič kroz kupovinu

Muški donji veš

Muški donji veš zauzima važno mesto u garderobi. Nažalost jači pol mu ne posvećuje dovoljno pažnje. Slično čarapama, donji veš je za muškarce poslednji na listi prioriteta. Zbog toga mnogi kupovinu obavljaju u prolazu, često ne gledajući kvalitet i izabranu veličinu. Što je velika greška. Donji veš je prvo što oblačite, poslednje što skidate i jedini komad odeće koji je u svakom trenutku u dodiru sa vašom kožom, te je neophodno da bude udoban i prijatan za nošenje.

Muški donji veš

Ujedno, on ima moć da, kao i ženski donji veš, učini ostatak stajlinga atraktivnijim, predstavljajući vaše telo u najboljem izdanju. Imajući ovo u vidu Mimura Shop daje vam savete kako da izaberete donji veš koji vam odgovara.

Vrste muškog donjeg veša

Klasične široke bokserice su tradicionalni muški donji veš. Nastale su 20-ih godina, te se opravdano smatraju najstarijim modelom koji je i danas aktuelan. Vrećasti kroj sakupljen u pojasu sa elastinom podseća na šortseve koje bokseri nose dizajniran je tako da pruži maksimalni komfor pri nošenju i slobodu pokreta. S obzirom na širinu nisu preporučljive za nošenje ispod uskih pantalona, jer se gužvaju i stvaraju nabore na garderobi. Da bi rešili ovaj problem, a ujedno ih učinili dopadljivim mlađim generacijama, kreatori su razvili kraću verziju koja prati svaki stil garderobe.

Muški donji veš

Uske bokserice su najrasprostranjeniji muški donji veš. Predstavljaju kombinaciju tradicionalnih bokserica i slip gaćica, te imaju oblik uzanog šortsa. Ne samo da obezbeđuju udobnost i potporu već savršeno odgovaraju kroju pantalona, čak i veoma uskim modelima.

Slip gaće pojavile su se 1934. godine. Ugledavši razglednicu od prijatelja koja je prikazivala muškarca u kupaćim gaćama Arthur Kneibler, izvršni director kompanije Coopers, je došao na ideju da stvori takav veš. Zahvaljujući dizajnu omogućavaju najbolju potporu i pokretljivost, pa ne čudi što su čest izbor velikog broja muškaraca.

Kako izabrati muški donji veš prema građi tela?

Klasične bokserice odgovaraju krupnijim muškarcima sa širokim ramenima. Međutim, nisu preporučljive kod jakih butina koje se pri hodu dodiruju. Kako ne daju dovoljnu potporu koža se prilikom dodirivanja prekomerno znoji što za posledicu može imati pojavu osipa i alergija. Takođe, sitniji muškarci sa uskim ramenima, kao i izrazito mršavi treba da izbegavaju ovaj model donjeg veša.

Bez obzira da li ste debeli ili mršavi, atletski građeni ili slabije konstitucije – sa uskim boksericama nećete nikada pogrešiti. Iako odgovaraju svakom tipu građe, čak i jačim butinama, jer su dovoljno rastegljive prilikom izboru vodite računa da vam širina pojasa odgovara.

Muški donji veš

Slip gaće odlično pristaju sportskim tipovima koji žele da pokažu lepo oblikovano telo. Mada su pravi izbor i za malo krupnije sa debljim butinama.

Materijal donjeg veša

Osim modela, važnu ulogu ima i materijal. Ukoliko kupujete u shopovima koji se bave online prodajom donjeg veša obavezno obratite pažnju sastav. Pamuk 100 odsto jeste prijatan i prozračan, ali nakon duže upotrebe gubi oblik, pa je bolje da birate tkanine koje sadrže i druga vlakna.

Muški donji veš

Veliki izbor muškog donjeg veša vrhunskog kvaliteta možete pronaći u bogatoj ponudi Mimura Shop-a. Ovde vas čekaju i raznovrsne muške pidžame i bandemantili.

 

Related Posts

Comments (2)

[…] garderobe kojem se najmanje posvećuje pažnja. Muškarci posebno o njemu ne vode računa, te svoj veš kupuju u prolazu i kada je onaj u plakaru zaista dotrajao. Za razliku od njih, pripadnice lepšeg […]

[…] vekova muški donji veš se razvijao. Važan pomak u istoriji majice dogodio se krajem 19. veka. U nastojanju da donji veš […]

Comments are closed.