Muške donje majice – Nezaobilazan deo garderobe svakog muškarca

Muške donje majice

Muške donje majice važni su deo garderobe jačeg pola.

Iako se nosi ispod odeće, ovaj komad donjeg veša ima uticaj na kreiranje vašeg stilu. Naime, odgovarajuća donja majica može vašem stajlingu da pruži besprekornu eleganciju, dok neadeakvatni model ili njeno nenošenje donosi neuredni izgled.

Kada su nastale muške donje majice?

Preteča muške donje majice nastala je pre Nove ere. Još su Rimski vojnici ispod oklopa nosili tunike napravljene od laganih materijala koje su sprečavale prekomerno znojenje.

Tokom vekova muški donji veš se razvijao. Važan pomak u istoriji majice dogodio se krajem 19. veka. U nastojanju da donji veš učini udobnijim i jeftinijim proizvođači su jednodelni model u vidu kombinezona, koji su muškarci nosili ispod odeće u to vreme, podelili na 2 dela. Tako su od donjeg dela nastale prve klasične bokserice, a gornji je dobio formu donje majice.

U početku, majice su bile namenjene vojnicima kako bi ih zaštitile od hladnoće tokom hladnih dana. Takođe, čuvale su uniformu od habanja što je posebno bilo značajno u siromašnim ratnim godinama. Ovaj trend nošenja donje majice ispod uniforme nastavljen je i nakon Drugog svetskog rata. Dok su američki marinci, oblačili samo njih za vreme rada na brodu ili podmorici, da bi izbegli da zaprljaju vojne košulje.

Muške donje majice

Vrlo brzo muške donje majice postale su deo svakodnevne odeće.

Koja je uloga muške donje majice?

Nošenje donje majice ima višestruki značaj. Pre svega, ona upija znoj, te nećete doći u situaciju da se na na košulji pojave ružne mrlje koje kvare vaš izgled. Ujedno, štiti kožu stvarajući sloj između vašeg tela i gornjih komada odeće.

Muške donje majice

U hladnim danima majica obezbeđuje toplotu, pa ne morate brinuti od smrzavnja. Dok pojedini modeli pospešuju mršljavljenje tokom treninga. Svakako, ne treba zaboraviti ni činjenicu da muške donje majice čine figuru skladnijom, poboljšavajući celokupni izgled garderobe koju nosite.

Bez obzira na mnoštvo funkcija koje imaju, mnogi muškarci zanemaruju njihov značaj, te nose obične majice. Što je velika greška. Donje majice su specijalno dizajnirane da savršeno prianjaju telu, izbegavajući ocrtavanje ispod odeće. Istovremeno, dovoljno su lagane da pruže komfor pri nošenju.

Kako izabrati muške donje majice?

Donji veš, uključujući i majice, danas dolazi u različitim vrstama i modelima. Izbor zavisi od stila, ali i odeće koju nosite.

U osonovi, donje majice se razlikuju po otvoru za vrat. Standardni model jeste okruglog otvora. On je i najrasprostranjeniji. Srećemo ga u poslovnom look-u, ispod košulja, kao i ispod džempera i dukseva u zimskim mesecima.

Muške donje majice

Modeli sa V-izrezom su idealni kada odlučite da gornje dugme na košulji ili polo majici ostavite otkopčano. Dok su duboko sečene verzije sa bratelama, te su savršene za vrele letnje dane.

Boja muške donje majice je druga karakteristika na koju treba da obratite pažnju. Među jačim polom vlada mišljenje da ovaj komad donjeg veša mora biti isključivo beo. Naprotiv! Boja majice je određena bojom odeće koju ćete nositi preko nje.

Ukoliko je košulja bela ili neprozirna možete obući belu donju majicu. U protivnom, morate izabrati model u boji kože ili svetlo sivi. Za tamnije tkanine pravi izbor su crne i teget nijanse.

Veliki izbor donjih majica, bokserica, kao i muških pidžama i bademantila možete pronaći u bogatoj ponudi Mimura Shop-a.

 

 

Related Posts