Kako odabrati savršeno donje rublje?

Kako odabrati savršeno donje rublje?

Kako odabrati savršeno donje rublje? Pitanje koje često postavljaju ne samo pripadnice lepšeg pola, već i muškarci.

Iako u većini slučajeva nije vidljiv, donji veš je element koji se ne sme zanemariti u garderobi. Bez obzira da li u pitanju poslovni outfit, dnevni look ili odeća za svečane prilike bez odgovarajućih komada donjeg veša vaš izgled neće biti potpun.

Koliku moć ima ovaj mali komad odeće najbolje govori činjenica da nepravilni izbor može ne samo da pokvari vaš celokupni stajling, već da stvori niz neprijatnosti tokom nošenja. Sigurni smo da niko ne želi da ga donji veš steže, izazove svrab i crvenilo na koži ili da dan provede podižući ga, jer neprestano klizi niz telo. Zato je prvi korak pri kupovini prolanaženje pravog modela donjeg veša.

S obzirom da na tržištu danas postoji obilje vrsta ne samo ženskog, već i muškog donjeg veša Mimura Shop vam daje savete kako da odaberete prave komade.

Kako odabrati savršeno donje rublje prema veličini?

Istraživanja pokazuju da više od 80 odsto žena ne zna koja je njihova veličina brushaltera, te ih biraju isključivo po boji i atraktivnosti modela. Međutim, ni situacija sa gaćicama nije ništa bolja. Kako ih ne možete probati izbor se svodi na odokativno merenje u prodavnici koje je neretko pogrešno.

Kako odabrati savršeno donje rublje?

Da biste bili sigurni da će vam gaćice savršeno pristajati morate znati svoje proporcije, te pre nego što krenete u potragu izmerite obim kukova i struka. Standardne veličine su S, M, L i XL.  Obimima od 60 do 63 cm odgovaraju modeli koji nose oznaku S. Veličina M je namenjena za obime do 68,5 cm. Dok L i XL nose oni koji su obima do 74 cm, odnosno do 79 cm.

Kako odabrati savršeno donje rublje prema materijalu?

Pamučni donji veš je kralj udobnosti. Ova prirodna tkanina je dovoljno čvrsta da obezbedi trajnost, a opet potpuno prozračna tako da štiti vaše zdravlje. Naime, na njemu se ne zadržava vlaga, čak i pri prekomernom znojenju, pa ne postoji opasnost od bakterijskih i gljivičnih infekcijama. Zbog čega se pamuk naročito preporučuje za ženski donji veš. Takođe, pamučno donje rublje dovodi ređe do iritacije ili osipa.

Pamuk jeste 100 odsto prijatan, ali za uzane kombinacije nije poželjan, jer se ocrtava ispod odeće. Pravi izbor tada je donje rublje napravljeno od rastegljivog sintetičkog materijala koje nema šavove, tzv. laserski sečeno. Ipak, vodite računa da međunožje bude obloženo pamukom da ne biste njihovim nošenjem narušili svoje zdravlje.

Svileni doji veš je sinonim zaa luksuz. Nažalost, nežni dodir svile ne dozvoljava koži da diše kao što to čini pamuk, te je poželjno da ovaj donji veš sačuvate za specijalne prilike.

Kako odabrati savršeno donje rublje prema građi tela?

Kao i svaki komad odeće tako i donji veš treba birati prema izgledu svoje figure.

Uske bokserice su najbolje rešenje za svakog muškarca. Savršeno pristaju kako mršavim, tako i krupnije građenim. Za razliku od njih, klasične bokserice treba da izbegavaju sitniji muškarci, kao i oni sa sa jačim butinama.

Muškarci sa lepo izvajanim telom rado biraju slip gaće. Mada ovaj model možete nositi i ako imate deblje butine.

Kod pripadnica lepšeg pola koje imaju telo u obliku jabuke, tj. vitke noge, a širok gornji deo tela, najidealniji su klasični modeli, dok tange i plitke slip gaćice treba izbegavati. Ženama kruškastog tipa najbolje pristaju slip i brazilijane, a srećnice sa figurom u obliku peščanog sata mogu da ponesu svaki model.

Veliki izbor različitih vrsta muškog i ženskog donjeg veša pronaći ćete u bogatoj ponudi Mimura Shop-a.

 

 

Related Posts