Veličina brushaltera – Kako odrediti pravu?

Veličina brushaltera

Veličina brushaltera je važna komponenta prilikom izbora modela.

Za razliku od gaćica, gde broj ovog donjeg veša možete gotovo vizuelno proceniti, određivanje veličine brushaltera nije tako lako. Većina žena, zapravo, ne zna koja joj je veličina potrebna, te se pri kupovini vode izgledom i materijalom.

Nažalost, prelepi dizajn i najfinija tkanina nimalo neće dobro stajati ukoliko niste izabrale model odgovarajućih dimenzija. Zbog toga vam Mimura Shop daje savete kako da odredite pravu veličinu brushaltera.

Koliki značaj ima prava veličina brushaltera?

Iako brushalteri imaju moć da vašem dekolteu daju dozu zavodljivosti, njihova glavna funkcija jeste pružanje podrške grudima. Bez njih kičmeni pršljenovi i grudni koš trpe dodatno opterećenje.

Međutim, i nošenje neodgovarajuće veličine, pored lošeg vizuelnog efekta, ostavlja posledice po zdravlje.

Premali modeli vrše pritisak na nerve, mišiće i krvne sudove oko ramena, u gornjem delu leđa i grudnog koša. Kao posledica toga javlja se bol u vratu i leđima, kao i konstantni trnci u rukama. Nije redak slučaj da nastanu kvržice, jer se kopča na leđima useca u kožu.

Brushalteri većih dimenzija od potrebnih utiču na držanje. Naime, oni ne pružaju potporu grudima tako da se ramena povijaju ka napred, čak i u sedećem položaju. Problem je posebno izražen kod žena sa većim grudima. Usled pritiska na dijafragmu dovede do problema sa disanjem, a ponekad su izazivači digestivnih smetnji.

Veličina brushaltera prema obimu grudi

Gotovo svakodnevno se susrećemo sa izrazima za grudi poput dvojka, trojka, četvorka, petica. Ovi brojevi su se u davna vremena koristili pri proizvodnji brushaltera. Samim tim su predstavljali i njihovu veličinu.

Veličina brushalteraDanas je takav sistem prevazađen, jer je utvrđeno da se veličina brushlatera ne može svesti samo na jedan broj. Često se dešava da je obim ispod grudi mali, ali veličina grudi velika. Zato se u modernom dobu ovaj ženski donji veš definiše slovom i brojem.

Broj označava obim grudnog koša odmah ispod grudi. Obično se kreće od 70 do 95. Pri čemu najmanja mera se odnosi na XS ili jedinicu. Odnosno, meri od 68 do 72 cm odgovara brushalter veličine 70. Za obim od 73 do 77 cm potreban je model od 75. Veličinu 80 nose devojke sa obimom od 78 do 82 cm. Mere od 83 do 87 cm spadaju u modele 85, a od 88 do 92 cm u veličinu 90. Obimu grudi od 93 do 97 cm odgovaraju brushalteri sa brojem 95.

Imajte u vidu da prilikom merenja na sebi ne smeta da imate garderobu kako biste precizno odredile obim.

Veličina brushaltera prema korpama

Druga važna karakteristika pri određivanju veličine jeste dubina korpi. Izražava se slovima B, C, D i E tako da je najmanja korpa obeležena sa B, a najveća označena slovom E.

Veličina brushalteraDubina korpi se određuje merenjem obima grudnog koša preko sredini grudi, tačnije preko bradavica. Od dobijenog broja treba oduzeti prethodno merenje ispod grudi.

Ako se razlika između obima i veličine kreće između 12 i 14 cm, potrebna je A korpa. Za iznose od 14 do 16 cm odgovaraju korpe B. Kod C korpi dobijena razlika je između 16 i 18 cm, a D korpama odgovara vrednost od 18 do 20 cm.

Tek kada odredite veličinu i obim, tj. obe oznake u veličini brushlatera možete krenuti u potragu.

Kvalitetni donji veš, kako za žene, tako i za muškarce, čeka vas u bogatoj ponudi Mimura Shop-a.

 

Related Posts