Ženske pidžame za zimu

Ženske pidžame za zimu

Ženske pidžame za zimu učiniće prijatnim hladne noći.

Zima je zvanično stigla, a sa njom i novi krug u izboru garderobe. Odavno smo majice i lepršave haljine zamenile zimskim jaknama i toplim džemperima. Omiljene salonke našle su svoje mesto u plakaru, a na scenu su stupile ništa manje atraktivne ravne čizme i snegarice bez kojih ne možemo da zamislimo šetnju po snegu.

I dok je pažnja mnogih skoncentrisana na poslovnu i casual garderobu ne treba zaboraviti da nova sezona donosi i promenu u noćnoj rutini. Umesto lagane majice koja je omiljeni izbor za spavanje tokom letnjih meseci sada su na red došle udobne pidžame.

Zašto su ženske pidžame za zimu obavezni deo garderobe?

Bilo da je mirno veče uz TV ili lenjo nedeljno jutro – pidžame su savršeni dodatak atmosferi. Dovoljno čvrste da nas ugreju, a opet neverovatno udobne da poželimo da ih nikada ne skinemo. Zapravo, sve više dama to i čini.

Poslednjih godina u modi akcenat je stavljen na širokoj nosivosti. Ovaj trend je prenet i na ženske pidžame za zimu tako da novi modeli svojim dizajnom spajaju komfor i stil. Što potvruđuju i brojne slike na Instagram-u I Facebook-u. Na njima dominaraju zimski motivi odeće za spavanje koji na neodoljivi način dočaravaju bajkovito godišnje doba.

Mnogim pripadnicama lepšeg pola tople pidžame su asocijacija za novogodišnje praznike. Nema ničeg lepšeg od uživanja u snežnoj idili dok odevene u toplu pidžamu ispajate čaj. I raspakivanje poklona je interesantnije u ovoj odeći, pa čak i druženje sa porodicom za vreme praznika ima posebnu magiju kada ste svi odeveni u pidžame istog dezena.

Ženske pidžame za zimu

Svakako, ne treba zaboraviti najvažniju ulogu koju imaju zimske pidžame. Pre svega one greju vaše telo. Samim tim štite vas od prehlade. Takođe, pomažu u održavanju higijene. Baš kao ženski donji veš, tako i pidžame sprečavaju da izumrli sloj ćelija, koji odbacujemo u toku noći, dospe na posteljinu, a zatim i na dnevnu garderobu, gde postoji opasnost da izazovu alergije, osipe i druge kožne probleme.

Koji je najbolji materijal za ženske pidžame za zimu?

Svima je dobro poznato da je pamučni donji veš najbolji za vaše zdravlje. Upravo te karateristike imaju i pidžame od pamuka. Ova tkanina je dovoljno topla, a opet lagana i prozračna, te je kvalitetan san zagarantovan.

Ženske pidžame za zimu

Ipak, većina žena radije bira termo modele. Izrađeni su od kombinacije pamuka i poliestera. Zahvaljujući takvom tkanju čvršće prijanjaju uz kožu, održavajući toplotu tela bez obzira na spoljašnje uslove.

Flanel je odlična opcija za zimske mesece, posebno ako živite negde na hladnijoj strani. Iako je materijal izuzetno topao omogućava koži da diše. Ekstra toplotu pružaju i pidžame od flisa. Međutim, ova plišana pletenina, ma koliko bila mekana, ne obezbeđuje dovoljno cirkulacije vazduha, pa je moguće da se u toku noći oznojite što nimalo nije prijatno u hladnim mesecima.

Ženske pidžame za zimu

Verovali ili ne, svila je pogodna za zimske pidžame. Kako je u pitanju prirodni materijal temperaturu tela drži konstantnom. Što znači da će vas u zimskim noćima ugrejati, a u vrelom letnjem periodu rashladiti. Ujedno, prelepi sjaj unosi dozu elegancije, te ne čudi što svilene pidžame rado biraju mnoge dame.

Ženske pidžame za zimu, kao i ženski bade mantili i donji veš, čekaju vas u bogatoj ponudi Mimura Shop-a.