Muške bokserice

Muške bokserice

Muške bokserice su omiljeni donji veš jačeg pola.

Većinu muškaraca nije briga za svoje donje rublje, što je velika greška. Nemojte da zaboravite da je ovo najupotrebljavaniji deo garderobe koji može u velikoj meri da utiče na to kako se fizički osećate tokom dana. Pre svega, presudan je za udobnost, zaštitu i telesnu temperaturu. Zamislite samo da imate tkaninu na koži koja vam ne odgovara ili elastične trake donjeg veša na mestima gde vas zatežu. Složićete se da nošenje tokom dana ne bi nimalo bilo prijatno.

Muške bokserice

Verovali ili ne, muški donji veš ima ključnu ulogu i u izgledu. Iako mnogi smatraju da se on ne vidi ispod odeće dovoljno je da obučete pogrešan par gaća i porubi će se jasno ocrtati ispod pantalona. Samim tim pokvariće utisak o vašem stilu.

S ozirom da postoje različite vrste donjeg veša Mimura Shop vam otkriva zašto su muške bokserice pravi izbor za svakog.

Kada su nastale muške bokserice?

Klasične široke bokserice su nastale 20-ih godina, te ih mnogi smatraju najstarijim modelom donjeg veša koji je i danas aktuelan. Stvorio ih je Jacob Golomb, osnivač Everlast-a, kako bi zamenile gaće sa kožnim kaišem koje su tada nošene. Uprkos odličnom dizajnu, muškarci toga doba radije su birali tradicionalno donje rublje, te su bokserice ostale po strani narednih godina.

Ipak, to nije sprečilo njihov dalji razvoj. Već 1934. godine Arthur Kneibler, izvršni direktor kompanije Coopers, dizajnirao je novi model inspirisan fotografijom muškaraca sa plaže. Upravo je ovaj, tzv. “džokejski šorts” doprineo da muške bokserice do kraja 40-ih godina u potpunosti zamene klasični donji veš.

Korak dalje u njihovoj komercijalizaciji usledio je 1985. godine kada je engleski model i muzičar Nick Kamen za potrebe Levi’s reklame pozirao u belim boksericama brenda Sunspel. Od tog trenutka popularnost raste neverovatnom brzinom, tako da danas muške bokserice čine oko 20 odsto prodaje donjeg veša.

Zašto muškarci vole bokserice?

Više od bilo kog drugog donjeg veša za muškarce, bokserice nude pravu udobnost u svakodnevnom životu. Ne zatežu intimne delove tako da donose osećaj slobode i lakoće. Ujedno, garantuju savršenu prekrivenost i bolju zaštitu od drugih vrsta, što je posebno značajno tokom fiizičkih aktivnosti. Naime, one obezbeđuju najbolje prianjanje uz unutrašnju stranu butine čime sprečavaju trenje kože, pojavu svraba, iritacije, pa i alergijske reakcije.

Muške bokserice

Zbog izuzetnog komfora koji pružaju nije redak slučaj da bokserice, uz muške donje majice, služe kao zamena za pidžame. Čak i tokom hladnih dana mnogi muškarci biraju ovu kombinaciju, jer nema osećaja pritiska, dok u vrelim letnjim noćima omogućavaju bolje strujanje vazduha po koži, smanjujući osećaj toplote.

Muške bokserice dolaze u različitim stilovima

Klasične bokserice nisu preporučljive za nošenje ispod uskih pantalona, jer stvaraju vidljive nabore na garderobi. Zato su kreatori došli na ideju na stvore fit verziju. U pitanju su uzane bokserice koje, zapravo, kombinuju najbolje elemente standardnih i slip gaćica. Zahvaljujući takvom dizajnu možete ih nositi uz svaku odevnu kombinaciju, te ne čudi što su prve na listi donjeg veša mlađih generacija.

Muške bokserice

Pored različitih stilova, muške bokserice su dostupne u svim bojama i najraznovrsnijim dezenima. Najčešće spadaju u pamučni donji veš, mada se izrađuju i od drugih materijala te ćete lako pronaći model koji vama odgovara.

Veliki izbor bokserica naći ćete u bogatoj ponudi Mimura Shop-a.

Related Posts