Tange – Omiljeni deo donjeg veša pripadnica lepšeg pola

Tange

Tange spadaju u najzavodljiviji ženski donji veš.

Dizajnirane su tako da na prednjoj strani podsećaju na donji deo bikinija. Dok je materijal pozadi sveden na minimum, tj. obično se sastoje od tankog sloja tkanine ili samo elastičnih traka ostavljajući zadnjicu nepokrivenom.

Kada su nastale tange?

Iako mnogi tange vezuju za moderni donji veš, zapravo su veoma stare. Preteču su vekovima ranije nosili muškarci u predelu podsaharske Afrike kako bi zaštitili i sakrili svoje genitalije.

Prema nekim istoričarima mode, prvo javno pojavljivanje tangi u Sjedinjenim Državama bilo je na Svetskoj izložbi u Njujorku 1939. godine što je za posledicu imalo naredbu tadašnjeg gradonačelnika Nju Jorka, Fiorella LaGuardiaja, da se “nage” plesačice moraju obući.

Tri decenije kasnije modni dizajner Rudi Gernreich kreirao je prvi bikini sa tangama kao odgovor na zabranu nudističkog sunčanja od strane Gradskog veća Los Anđelesa. Ubrzo je njegov kupaći kostim postao osnova za nastanak donjeg veša iste forme.

Ipak, tange su tek 80-ih godina doživele popularnost zahvaljujući pevačicama Cher i Madonni, koje su ih rado nosile kao deo scenskog nastupa. Od tada pa do današnjih dana zadržale su sinonim za seksipil, te ne čudi što čine 30 odsto tržišta ženskog donjeg veša.

Međutim, postoje žene koje, i dalje, nisu oduševljene trendom tangi. BIlo zbog reputacije da je reč o neudobnim gaćicama ili nadimaka koji ih prate, poput, “konac za zadnjicu” i “kitov rep”, pojedine pripadnice lepšeg pola izbegavaju da ih kupuju.

Imajući ovo u vidu Mimura Shop vam otkriva 2 vodeća mita o tangama.

Da li su neprikladne?

Često mišljenje o tangama jeste da njihovim nošenjem šaljete provokativnu poruku. Što je velika greška. Ovaj maleni komad donjeg veša može biti podjednako diskretan, elegantan i sofisticiran, koliko i seksi. Jedino je važno da pronađete model koji odgovara vašem stiu, jer tange dolaze u nekoliko vrsta.

Tange

Klasični modeli imaju širok pojas koji podržava usku traku tkanine. G-žica tange se sastoje od elastične trakice, koja povezuje prednji deo i pojas oko leđa. Samba tange predstavljaju spoj tradicionalnih gaćica i klasičnog modela tange. Što znači da imaju veću pokrivenost, ali je guza i dalje otkrivena. Posebnu vrstu čini stil V koji je razvijen od strane Victoria’s Secret kreatora. Prepoznaju se po tkanini u vidu trougla tik iznad stražnjice.

Da li su neudobne?

Tange su udobnije nego što izgledaju. Čak je pogrešno uverenje da one mogu da izazovu infekciju.

Kao i svaki drugi model gaćica važno je da pri izboru obratite pažnju na tkaninu. Na taj način možete biti sigurne da će vam tange pružiti komfor, bez opasnosti po zdravlje.

Pamučni modeli se preporučuju ženama koje nose tange svakodnevno. Razlog leži u činjenici da je pamučni donji veš prozračan, te omogućava koži da diše.

Za razliku od njih sintetički materijali, ali i svila, zadržavaju vlagu. Samim tim stvaraju savršeno okruženje za infekciju ukoliko ih nosite duži period.

Tange

Kvalitetan donji veš, uključujući i tange, možete pronaći u bogatoj ponudi Mimura Shop-a.

 

Related Posts