Brazilke – Omiljeni donji veš mnogih žena

Brazilke

Brazilke su omiljeno donje rublje žena širom sveta.

Verovali ili ne, ženski donji veš spada u najstariju vrstu garderobe. Još su u drevnom Rimu korišćene tkanine koje su vezivane oko bedara kako bi se njima pokrili intimni delovi tela. Tokom istorije sa razvojem stilova u odeći menjao se i izgled intimnih komada.

Ipak, prekretnica u modi ženskog donjeg veša dogodila se u 19. veku. Zahvaljujući kraljici Viktoriji ženske gaćice su se odvojile od gornjeg dela, dobivši vrećasti oblik koji se sakupljao u kolenima. Nošene su sa korsetima kako bi žensku siluetu istakli na pravi način ispod haljina sa punom suknjom.

U narednom veku razvoj veša je nastavljen, tako su 60-ih godina svetlo dana ugledale čuvene tange, koje su popularnost doživele tek 2 decenije kasnije.

Dolazak novog milenijuma označio je i pojavu nove vrste donjeg veša namenjenog lepšem polu. Najmlađi model, brazilke, nastale su kao odgovor na seksipilnost tangi, uz zadržani stepen udobnosti.

Po čemu se izdvajaju brazilke?

Brazilke su dizajnirane tako da predstavljaju spoj klasičnih gaćica i tangi. Naziv su dobile po popularnom stilu kupaćeg kostima koji se nosi na plažama Brazila, a poznat je po tome što je malo odvažnijeg kroja. Zbog toga se često naglašava da su upravo one unele revoluciju u svet ženskog donjeg veša.

Brazilke

Karakteriše ih pravougaoni oblik, sa većom pokrivenošću kukova i prepona. Odnosno, bočne strane ovih gaćica imaju 8 cm. Stomak i donji deo zadnjice su otkriveni, dok tkanina prelazi samo preko gornje polovine zadnjice. Time je postignut zavodljivi efekat kakav, prema mišljenju mnogih, ne mogu da donesu ni tange.

Brazilke ne treba mešati sa boksericama. Francuske gaćice, kako se još nazivaju, imaju takođe pravougaonu formu, ali je pokrivenost guze, pa i gornjeg dela butina, potpuna. Što nije slučaj kod brazilskog kroja.

Kome su namenjene brazilke?

Gaćice brazilskog kroja namenjene su damama koje zrače samopouzdanjem, te se ne boje da pokažu svoje telo. Ove dame žele u svakom trenutku da se osećaju sekspilno, ali zadržavaju dozu udobnosti u garderobi.

S obzirom da brazilke na najlepši način oblikuju guzu idealne su za figuru peščanog sata, tj. najbolje pristaju ženama sa uskim strukom i širim bokovima. Mogu ih nositi i dame kruškaste građe, pri čemu je preporučljivo da biraju tamnije boje. U protivnom, nošenje jarkih nijansi, kao i modela sa printom dodatno će proširiti bokove.

Brazilke nisu preporučljive damama atletske građe. Kako je akcenat na zadnjoj strani trebaju ih izbegavati i pripadnice lepšeg pola koje imaju spuštenu, ravnu guzu.

Gde ih kupiti?

Brazilke dolaze u različitim stilovima, a možete ih pronaći u bogatoj ponudi Mimura Shop-a. Ova online prodavnica se izdvaja kvalitetnim donjim vešom koji uključuje ne samo ženske modele, već i muške.

Brazilke

Pored donjeg veša, na jednom mestu čeka vas i veliki izbor ženskih, muških i dečijih pidžama, bademantila, kao i peškira i pamučne posteljine.

Registrujte se lako, a mi vam garantujemo sigurnu kupovinu i brzu isporuku.

 

Related Posts