Ženske donje majice

Ženske donje majice

Ženske donje majice su obavezni deo garderobe pripadnica lepšeg pola.
I dok su majice na bretele popularne među muškarcima, žene ih neredo nose. U najboljem slučaju zamenjuju ih nekim od bodi modela. Mada većina smatra da im nisu potrebne, a druge se čak pravdaju da će im nošenje narušiti čitav outfit. Što je sasvim pogrešan stav.
Zašto bi svaka žena trebala u svom plakaru da ima i ovaj donji veš otkriva vam Mimura Shop.

Kada su se pojavile ženske donje majice?

Iako su se muške donje majice pojavile krajem 19. veka, kao deo uniforme za vojnike, ženske vrste su morale da sačekaju početak 20. veka. Verovali ili ne, svoje postojanje duguju kupaćem kostimu.
Uvođenje plivanja za žene kao olimpijske discipline dovelo je do debitovanja 27 takmičarki 1912. godine na Olimpijskim igrama koje su održane u Štokholmu, u Švedskoj. Tada se se mogli videte i novi modeli kupaćih kostima na bretele koji su im omogućavali lako kretanje u vodi. Bez obzira što su ih mnogi kritičari opisali kao “neskromnu” odeću, oni su podstakli razvoj ženske donje majice.
Korak dalje usledio je 20-ih godina. Pojava kratkih frizura i haljina koje su više otkrivale nego ranije dovela je i do revolucije kada je u pitanju ženski donji veš. Da bi 70-ih godina ove majice doživele pravu popularnost, postavši svakodnevni komad odeće koji je često nošen vidljiv, ispod teksas ili kožne jakne.

Prednosti nošenja ženske donje majice

Ženske donje majice, pre svega, greju vaše telo, te su idealne u hladnim zimskim danima. Ipak, ne treba zanemariti njihovo nošenje ni u toplijim mesecima. Glavni razlog za to leži u činjenici da će one vašoj koži omogućiti da diše, pa ćete izbeći pojavu tragova znoja na garderobi.
Ujedno, sačuvaće vašu garderobu od oštećenja. Fleke od znoja na odeći ne samo da su neprijatnog izgleda, već mogu da dovedu do promene boje tkanine, čak i nakon pranja.

Donje majice štite i vašu kožu. Mnoge žene zarad lepote u stanju su da ponesu i najneudobniji komad odeće. Gruba tkanina, loši šavovi, rajsferšlus neretko su uzroci iritacije, pa čak i alergije na koži. Da biste izbegle ove neprijatnosti ne morate se odreći omiljene haljine ili bluze. Sve što je potrebno jeste da ispod nje ponesete slim donju majicu.

Ženske donje majice

Zvuči neverovatno, ali upravo ženske donje majice omogućavaju savršeni stajling. Nemojte da zaboravite da one “peglaju” sve neravnine dajući gladak i ujednačen izgled. Takođe, prikrivaju kožu kod providnih komada. Samim tim, čine da se osećate komforno i sigurno u svakom trenutku.

Kako izabrati odgovarajući model donje majice?

Ženske donje majice, danas, dolaze u različitim stilovima. U osnovi sve su polukružnog otvora za vrat, ali postoje razlike u njegovoj dubini, te ćete vrlo lako pronaći i modele za dekoltiranu odeću.
Osim klasičnih, pamučnih majice se izrađuju i od najfinije svile, pa i sa čipkanim detaljima, koji ovom donjem vešu daju dozu elegancije.

Ženske donje majice

Kvalitetan donji veš, uključujući i majice na bretele, možete pronaći u bogatoj ponudi Mimura Shop-a.

Related Posts