Pidžame za leto

Pidžame za leto

Pidžame za leto učiniće vrele noći prijatnim.

Dolazak toplih dana najavljuje i promenu u odevanju. Polako za sobom ostavljamo zimske jakne i čizme dok u plakaru mesto džempera počinju da zauzimaju lagani komadi neophodni za uživanje u sunčanim danima.

Međutim, šta je sa noćnom garderobom? Nemojte da zaboravite da dolazak novog godišnjeg doba označava i promenu rutine spavanja, te je pravo vreme da pidžame za leto zamene zimske modele.

Zašto u toku leta treba nositi pidžame?

Sigurni smo da svako od vas ima omiljeni model pidžame za decu koja vas podseća na dane detinjstva. Kako odrastamo mnogi odeću za spavanje zamenjuju komadima svakodnevne garderobe. Posebno u toku letnjih meeseci kada i noćne temperature znaju biti visoke.

Pidžame za leto

Istraživanja pokazuju da oko 20 odsto ljudi koristi donje rublje za spavanje, dok trećina ispitanika ne nosi ništa u krevetu. Nije redak slučaj da su pidžame za leto ostale po strani u korist stare, iznošene majice i gaćica ili pak muške donje majice.

Na prvi pogled ovaj izbor deluje kao bolje rešenje, jer koža treba da diše, ali je sasvim pogrešno mišljenje. Bez obzira na godišnje doba odeća za spavanje vas štiti od iritacija, alergija, pa i urinarnih infekcija. Ujedno, ima zadatak da reguliše telesnu temperaturu.

U davna vremena savetovalo se da spavate goli kako bi se ograničilo povećanje telesne toplote. Zapravo, nošenjem pidžame omogućeno je održavanje normalne temperature tela. Razlog za to leži u činjenici da prirodne tkanine upijaju znoj, onemogućavajući zadržavanje vlage na koži. Dok pojedini materijali imaju i efekat hlađenja, te pružaju komfor čak i ako spavate u vrelim sobama u toku leta.

Imajući ovo u vidu Mimura Shop vam daje savete kako da izaberete pidžame za leto.

Koji model pidžame za leto izabrati?

Spavaćice su prva asocijacija za letnje noći. Dizajnirane tako da pružaju potpuni osećaj slobode, te su idealne za dame koje u toku noći stalno menjaju polažaj tela.

Pidžame za leto

Set majice i šortsa za spavanje je druga popularna opcija za leto. Mladalački, a opet prijatni, omogućavaju obilan protok vazduha tako da promene u spoljašnjoj temperaturi nećete osetiti. Što znači da garantuju zdrav san. S obzirom na udobnost koju pružaju, kao i atraktivnost printova u kojima dolaze mnoge dame rado u njima provode dan u kući.

Pidžame za leto

Muške pidžame za leto obično predstavljaju spoj dužeg donjeg dela i gornjeg kratkih rukava. Mada ovakve kombincije se sreću i u ženskim modelima.

Koji materijal je najbolji za letnje pidžame?

Pored izbora modela morate obratiti pažnju i na materijal. Najbolje su pidžame od laganog pamuka. Ne samo da prijaju koži, već su veoma izdržljive i jednostavne za održavanje.

Svila je, takođe, dobar izbor za letnje noći. Poznata po mekoći, snazi i prozračnosti ona hladi telo, a istovremeno unosi dozu luksuza u vašu odeću za spavanje.

Flanel i frotir, ma koliko bili nežni na dodir, treba izbegavati za letnje pidžame. Oni spadaju u deblje materijale te postoji opasnost od prekomernog znojenja i “pregrevanja” tela. Ni sintetički materijali nisu pogodni za leto, jer imaju elemente plastike zbog čega ne upijaju dobro vlagu.

Veliki izbor pidžama za leto možete pronaći u bogatoj ponudi Mimura Shop-a.

 

Related Posts