Zašto nosimo donji veš?

Zašto nosimo donji veš

Donji veš je sastavni deo garderobe i zato treba voditi računa da on bude pre svega pamučni i kvalitetan.

Svi nosimo donji veš, ali da li ste ikada pomislili koja je svrha donjeg veša? Zašto ga uopšte nosimo?

Možda postoji mnogo različitih razloga zašto nosimo donji veš, ali glavni razlog jeste pre svega da on pruža potpunu podršku i maksimalnu zaštitu.

U narednim redovima nabrajamo vam 6 razloga zašto nosimo donji veš.

Zašto nosimo donji veš – Zbog prekomernog znojenja

Donji veš ima zaštitinu ulogu u smislu znojenja. Posebno u letnjim mesecima, neophodno je imati kvalitetan donji veš jer on upija znoj koji se luči iz našeg tela i pomaže nam da tokom celog dana ostanemo suvi i osećamo se prijatno.

Udobnost

Donji veš pruža savršenu udobnost tokom nošenja. Upravo zato je bitno da prilikom izbora povedete računa o materijalu od kog je napravljen. Sintetički materijal može delovati atraktivno, ali svakako nije za preporuku kada je veš u pitanju. Upravo zato je neophodno birati prirodne materijale, pa je tako pamučni donji veš savršen izbor!

Muški donji veš pruža podršku 

Baš kao što brushalteri ženama pružaju savršenu podršku, tako i muški donji veš pruža podršku jačem polu.

Zašto nosimo donji veš

Svima je dobro poznato da izgled onoga što obučemo zavisi od veša i podrške koju on pruža, upravo zato je potrebno znati kako izabrati odgovarajući model. Slip ili bokserice? Izbor je na vama!

Zašto nosimo donji veš – Zaštitna funkcija 

Donji veš pruža pre svega zaštitnu ulogu! Jedan uobičajeni problem koji se često javlja ukoliko imate višak kilograma ili puno vežbate je trenje. Kada se ovo dešava prečesto, može postati prilično dosadno i iritantno. Donji veš može pružiti zaštitu od trenja, dajući neverovatnu udobnost i sigurnost tokom celog dana.

Ono nas štiti i od raznoraznih gljivičnih infekcija, posebno ukoliko se odlučite za “veš koji diše”, odnosno onaj koji je napravljen od prirodnih materijala.

Donji veš pruža punu zaštitu

Bilo da nosite suknju, pantalone, bilo da je u pitanju zimsko ili letnje vreme donji veš je “must have” u svakoj prilici.

Donji veš je komad garderobe kojem se najmanje posvećuje pažnja. Muškarci posebno o njemu ne vode računa, te svoj veš kupuju u prolazu. Za razliku od njih, pripadnice lepšeg pola rado odlaze u shopping, jer ženski donji veš donosi mnoštvo modela i materijala kojima je teško odoleti. Međutim, pri izboru često ne vode računa o udobnosti, pa ni o kvalitetu svog veša, već se vode atraktivnim dizajnom.

To je potpuno pogrešno jer pri izboru treba voditi računa o kvalitetu, koji će vam pružiti punu zaštitu i udobnost.

Higijena 

Donji veš održava naše telo čistim i pomaže nam u održavanju higijene.

Donji veš je barijera koja štiti našu odeću, a lakše je prati njega nego garderobu. Time što ne menjate veš svakodnevno, na njemu se nakupljaju bakterije poput Ešerihije koli, stafilokoke, streptokoke i drugih koje su vrlo korisne ako su u određenoj količini. Međutim, u toplom i vlažnom okruženju će se brže razvijati, pa će se javiti neprijatan miris, osip, svrab, gljivične i razne druge infekcije.

Zašto nosimo donji veš

Upravo zato je bitno odabrati kvalitetan donji veš koji ćete menjati svakodnevno!

Veliki izbor donjeg veša vrhunskog kvaliteta možete pronaći u online prodaji Mimura Shop-a. Ovde vas čekaju i najbolje muške i ženske pidžame, kao i bademantili.

Related Posts